Een interview met Indebuurt Eindhoven over onze toekomstige mobiliteitshub

Mysterie opgelost: dit gaat er met de oude parkeergarage van Strijp-S gebeuren

Bron: Indebuurt 

Ken je ‘m nog: die parkeergarage op Strijp-S? Die is begin dit jaar ‘gesloopt’ om plaats te maken voor Plan P, een woon- en kantoorgebouw van zeven verdiepingen. Maar wat gaat er eigenlijk met die garage gebeuren? Het zou toch hergebruikt worden? We gingen op onderzoek uit!

Lange tijd stond naast het Klokgebouw de parkeergarage die inmiddels verdwenen is. Een multifunctionele plek: het werd niet alleen gebruikt om te parkeren, maar was ook een populaire locatie voor fotoshoots, car meetings, videoclips en meer. Oftewel, echt een iconisch gebouw voor Strijp-S.

Bouwpakket

Wat misschien veel mensen misschien niet weten, is dat de parkeergarage al werd hergebruikt op Strijp-S. Hiervoor stond de garage in Nieuwegein: het is een soort bouwpakket dat je in- en uit elkaar kunt halen. Het was altijd al de bedoeling geweest dat de parkeergarage maar tijdelijk aanwezig was op Strijp-S. We zijn benieuwd: waar gaat-ie nu dan heen?

Jij kan de nieuwe eigenaar zijn

Geloof het of niet, maar je kunt zelf eigenaar worden van de parkeergarage! De garage is in handen van Certitudo en zij willen het nu verkopen of verhuren in samenwerking met Fleet Facilities. Zo komt de garage hopelijk op een nieuwe, geschikte plek terecht en krijgt het weer een nieuw leven. Tot die tijd ligt het in de opslag in Amersfoort.

Wie biedt?

De vraag is nu: wie wordt de nieuwe eigenaar? In theorie zou iedereen met wat geld en een ‘beetje’ grond (minimaal een halve hectare) de parkeergarage kunnen kopen en plaatsen. Een boer zou ‘m op zijn land kunnen zetten in de buurt van een festivalterrein en de parkeergarage kunnen verhuren. Of wellicht hebben bedrijven van Brainport wel interesse? Of verlaat de garage Eindhoven voorgoed en duikt het ergens anders in de provincie op, of misschien wel over de grens?

Interesse uit alle hoeken

Het zou zomaar kunnen, volgens Paul Bloemen van Fleet Facilities. Hij laat weten dat er al enorm veel interesse in is getoond. “De vraag is heel breed. Zo is er een Zwitser die het voor een skigebied wil gebruiken, maar ook een Roemeen die er wel brood in ziet voor zijn winkelcentrum in Roemenië.” Ook in Nederland is al vanuit verschillende hoeken interesse getoond. “Schiphol zou het willen gebruiken voor het personeel, dus dat zou ook een optie kunnen zijn. Ook Nieuwegein heeft laten weten de garage weer ‘terug’ te willen. Zij willen er het duurzaamste gebouw van Nieuwegein van maken, dan zou de cirkel rond zijn. Weer terug op z’n oude stek, maar met een nieuw ‘jasje’.”

Meer dan een parkeergarage

Toch is de garage niet zomaar voor de eerste, beste bieder. Paul: “Wij willen dat de garage bij de juiste eigenaar terecht komt. Er komt veel meer bij kijken. Het is een heel traject: hoe gaan we het straks verplaatsen, wat wil diegene ermee doen en hoe duurzaam wordt het. Dat laatste vinden wij erg belangrijk. We zien het namelijk niet als een parkeergarage, maar als een mobility hub. Een plek waar ook ruimte is voor zonnepanelen, laadpalen, fietsen, deelauto’s, elektrische wagens, noem maar op. We maken het helemaal naar de wensen van de klant. We kijken vooral naar diegene die het meeste met het gebouw kan en wil doen. En ja, het prijskaartje is daarbij ook wel van belang.”

En Eindhoven dan?

Oké, en de kans dat we de garage in Eindhoven terugzien? “Die is er ook nog! Campina heeft van zich laten horen. Ook hebben we contact gehad met een partij op Strijp-T en de TU/e. Eindhoven Airport had ook wel interesse, alleen zij hebben zich teruggetrokken vanwege de al vele plannen die er al zijn en de situatie rondom corona. Maar ik sluit het dus niet uit dat de garage in Eindhoven blijft, er is nog hoop.”

Nog even spannend dus waar de parkeergarage terecht komt. Zodra we meer weten, lees je dat natuurlijk op indebuurt Eindhoven!

 

Neem voor meer informatie contact op met Paul Bloemen via +31 652077921 of mail naar paul@fleetfacilities.com 
Download hier de brochure voor een volledig overzicht van alle informatie met betrekking tot de demontabele parkeergarage.

 

Persoonlijke service die aansluit
op jouw mobiliteitsbehoefte

Slim, gemakkelijk en
goed voor het milieu

De laadoplossing die
aansluit op jouw behoefte

Volledige ontzorging op
het gebied van parkeren

Contact

Hambakenwetering 8b
5231 DC ‘s-Hertogenbosch
Nederland

Info@fleetfacilities.com

+31 (0)73 547 42 32